Nyhedsbrev maj

Nyhedsbrev 14.maj 2020.

Kære Alle; ”On the road again”.

Bestyrelsen har drøftet de seneste udmeldinger fra DCU og DGI om lempelser i restriktionerne som følge af Corona pandemien. Det er bestyrelsens opfattelse, at de nye retningslinjer for udendørs sport nu gør det muligt at afvikle fælles træning forsvarligt. IMCC åbner en smule mere op, noget vi alle har ventet på.

Træningen tager udgangspunkt i DCU’ s anbefalinger og overholder myndighedskravene om forsamlinger og afstand.

 

Træningen bliver arrangeret med tilmelding på FaceBook(IMCC-gruppen).

Søndag d.17.maj mødes vi første gang på parkeringspladsen foran klubhuset. Man søger hen til den gruppe man har tilmeldt sig på FaceBook: B-hold ved Thurau lastbiler(syd), C-hold ved ”skabet” og D-hold ved Ishøjstien(nord).

Det er nu i nogen grad muligt at køre to og to, hvis anbefalingen om en meters afstand kan overholdes. Det anbefales ikke at køre to og to ved fysisk anstrengelse. Det betyder i praksis, at der er mulighed for at køre to og to på sociale ture i roligt tempo og eksempelvis ud og hjem fra intervaltræning.

Hvis du vil køre med IMCC så læs venligst nedenstående anvisninger fra DCU. Vi forventer at du vil være med til at overholde disse og selvfølgelig også retter dig efter holdkaptajnens anvisninger.

Udendørs klubaktiviteter i grupper på op til 10 personer – gældende fra og med 13. maj 2020.

Grundlaget for den udendørs klubtræning er stadig, at klubmedlemmer respekterer og følger myndighedernes påbud og retningslinjer, og Danmarks Cykle Union opfordrer fortsat – og som altid – til at vise hensyn og samfundssind.

Klubhuse og alle indendørs faciliteter er som udgangspunkt fortsat lukket for alle typer af aktiviteter, men dog åbne for klubadministrative gøremål. Her følges retningslinjerne fra den kommune, hvor klubben er hjemmehørende, da disse kan variere fra kommune til kommune.

Forsamlingsforbuddet gælder til 8. juni. Det betyder, at man må mødes op til 10 personer under forudsætning af at både den enkelte og gruppen følger anbefalingerne ift. håndhygiejne, afstand og de følgende retningslinjer:

Turkørsel i mindre grupper skal arrangeres med respekt for afstandskriteriet på 1 meter. Det anbefales, at turkørsel arrangeres således, at deltagerne ikke kører tæt med høj fysisk anstrengelse (det skal være muligt for den enkelte at føre en samtale).

Ved krævende bakker eller intervaltræning med høj intensitet køres med afstand. Gruppen samles efterfølgende igen og med afstand, indtil pulsen er faldet. Det anbefales altså ikke at køre rulleskift eller træning med høj intensitet i grupper. I stedet kan der arrangeres individuel træning på mindre rundstrækninger, tekniktræning, sprint- og bakkeintervaller, kørsel med høj kadence eller lignende.

Ved kørsel igennem byer køres på én række, og der holdes større afstand. Ved stop, ved fx lyskryds, vejkryds og lignende fastholdes den større afstand.

Før træning

 • Mød ikke op til klubtræning, hvis du eller en i din husstand har været syg i løbet af de seneste 14 dage – det gælder også, hvis du bare har haft småsymptomer, for du skal være helt symptomfri og rask, så du ikke risikerer at udsætte andre for smitte
 • Mød ikke op til klubtræning, hvis du er i risikogruppen 
 • I må på intet tidspunkt samles flere end 10 personer – hverken før, under eller efter træning
 • Koordiner gruppeinddeling via Facebook e.lign., og hav forskellige mødesteder/mødetidspunkter for de enkelte grupper 
 • Planlæg træningen, så grupperne ikke risikerer at ”smelte sammen” eller at skulle overhale hinanden
 • Mød op omklædt

Under træning

 • Hold minimum 1 meters afstand til hinanden til alle tider
 • Kør med større afstand ved intervaller/sprint/bakketræning eller andre hårdere øvelser
 • Spyt og snyd næse i tøjet – ikke ud i luften – og gør det altid alene bag gruppen 
 • Undgå al fysisk kontakt og hold god håndhygiejne – medbring gerne håndspril
 • Medbring selv slange, patroner, pumpe, dækjern, vand, energi mm. – brug ikke andres værktøj eller vand
 • Fald ikke tilbage, og skift ikke gruppe ved defekt – kør hjem denne dag, hvis benene ikke er til den hurtige gruppe  
 • Kør gerne i mindre grupper og gerne med den samme gruppe hver gang, så I i det tilfælde, at en rytter testes positiv for coronavirus, kun behøver at lukke ned for denne ene gruppes klubdeltagelse og ikke for alle andre, som han eller hun kan have været i kontakt med

I praksis betyder det, at I som klub må organisere træning inden for ovenstående retningslinjer – altså i meget begrænset omfang. Det er altafgørende, at I fortsat følger de meget klare myndighedskrav.

Lad være med at bøje reglerne eller lede efter ”smuthuller”. Optræd ansvarligt, så ingen udsættes for risiko – det er den hurtigste og eneste rigtige vej tilbage til en normal hverdag.

Den måde vi nu skal til at mødes og køre sammen på, er ny for os alle. Vi håber det kommer til at fungere. Vi øver os. Kommer til at lave fejl, men modtager gerne konstruktiv kritik efter træningen.

 

OBS! Maj-cup kører selvfølgelig videre.

Vis hensyn og pas stadig på hinanden. Vi ses!

Hilsen Bestyrelsen.

Print Friendly, PDF & Email